Cohousing Waasland op cohesieweekend

Geplaatst 18 maart 2013 door Cohousing Waasland
 
In februari vertrok de ondertussen al welgevormde groep cohousers voor het eerst op Cohesieweekend.
Dit weekend ging door in het provinciaal domein Chevetogne.

De cohesies hebben als doel elkaar beter te leren kennen en zo een hechtere groep te maken.

En of we hierin slaagden!
 Een verslag van ons weekend vind je hier.     

 

Cohousing Waasland klinkt op het nieuwe jaar!

Geplaatst 03 jan. 2013 door Cohousing Waasland
Onze groep zal aanwezig zijn op de Nieuwjaarsdrink van de stad Sint-Niklaas. Samen klinken en drinken we op een succesvol jaar vol cohousing activiteiten!  

Iedereen is welkom om samen met ons het glas te heffen! Afspraak zondag 6 januari om 11.00 op de Grote Markt. Misschien tot dan!

Architectuurwedstrijd succesvol!

Geplaatst 11 dec. 2012 door Cohousing Waasland
De architectuurwedstrijd kan terecht een succes genoemd worden. Acht verschillende architecten presenteerden hun bureau en hun visie op het project. 
 
Na rijp beraad met de hele groep, hebben we 3 architectenbureaus weerhouden voor een finale selectie. Bij elk bureau bezoeken we een eerdere realisatie, waar zij hun visie aan de hand van dat gebouw verder kunnen uitleggen en wij met verdere vragen kunnen komen.

Cohousing Waasland op Radio2

Geplaatst 30 sept. 2012 door Cohousing Waasland

Onlangs werden Liesbet, Geert en Bram geïnterviewd door een reporter van Radio 2 Oost-Vlaanderen. Het interview paste in een reeks rond de lokale verkiezingen en werd opgenomen in de uitzending over het thema wonen. We werken eraan om het geluidsfragment dichter bij jullie te brengen ! Ondertussen kwamen we ook in de Streekkrant, lees het artikel hier

 

Presentaties architecten
Geplaatst 27 sept. 2012 door Cohousing Waasland

Maandag ontvingen we de eerste 4, en vandaag zagen we de presentatie van de laatste 4 van de in totaal 8 architecten. Zeer uiteenlopende bureaus met evenzeer uiteenlopende visies - we zijn erg enthousiast, maar het wordt een moeilijke keuze.
We gaan even alles laten bezinken en de TTF zal wat voorbereidend werk doen. Zaterdag 13 oktober zien we elkaar voor een cosessie, waar we de keuze tussen de architecten verder zullen verfijnen!

Cohousing Waasland met opgemerkte stand op vredesfeesten Sint-Niklaas

Geplaatst 03 sept. 2012 door Cohousing Waasland

Afgelopen weekend was Cohousing Waasland een opgemerkte gast op de wereldmarkt van de Vredesfeesten in Sint-Niklaas. Onze stand lokte vele tientallen geïnteresseerden en ook de jongsten konden hem smaken dankzij de koekjes (in huisjesvorm) van Liesbet en Evelyn.

We konden dan ook al heel wat tonen: het plan van de Clementwijk, onze presentaties, een fotoboek over de bezoeken aan andere cohousingprojecten en ook een tipje van de sluier van onze architectuurwedstrijd. De illustraties uit de verschillende inzendingen spreken tot de verbeelding, veel werk dus voor de jury om uit die dossiers een keuze te maken.

Voor de Wase cohousertjes was er naast de intensieve voorbereiding, de vele gesprekken en het afbreken van de stand, gelukkig nog tijd om de ballons, enkele optredens en het vuurwerk te bewonderen.

     


Cohousing Waasland gaat voluit voor de Clementwijk!

Geplaatst 09 mei 2012 door Cohousing Waasland

Het is ondertussen geen geheim meer dat de Cohousing Waasland-ploeg wil meebouwen aan de uitbreiding van de Clementwijk in Sint-Niklaas. Dat voornemen vind je onder andere in De Standaard en Het Laatste Nieuws.

De Clementwijk is een woonuitbreidingsproject dat opgestart is door Stad Sint-Niklaas. De autoluwe, kindvriendelijke en groene omgeving nodigt uit tot buitenspelen en spontane ontmoetingen tussen mensen van alle leeftijden. Meer informatie vind je op de website van Stad Sint-Niklaas. Bekijk zeker de presentatie en het overzichtsplan !

Wij zoeken nog buren om met een twintigtal woningen één van de velden in te palmen. Contacteer ons gerust of kom naar onze info-avonden.Pagina 04 03 02 01

Nieuwsbrief!

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang elke twee maand onze nieuwsbrief. 

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van heel verschillende mensen die dezelfde droom delen: een eigen huis bouwen met het oog op een sociale en duurzame manier van wonen in een groene omgeving. 

https://sites.google.com/site/cohousingwaasland/home/cowa_groep_small.jpg

Wat doen wij?

Stap voor stap maken wij deze droom werkelijkheid door te vergaderen en samen beslissingen te nemen over de grond, architect, notaris, inrichting van de site etc.