B(l)oeiende landschappen [21-10-'13]

Ook al kunnen we als Cohousing Waasland voorlopig nog geen concrete realisatie voorstellen, toch hebben we van de Dag van de Architectuur gebruik gemaakt om ons , samen met onze partners bekend te maken bij het brede publiek. Voor deze gelegenheid nodigden we 3 sprekers uit, elk expert in hun vakgebied, die een presentatie kwamen geven aangevuld met wat informatie over ons project.
 
De eerste lezing werd gegeven door Katja van iliv. Zij boeide ons door ons te laten kennismaken met de resultaten uit het trendonderzoek dat zij deed naar het thuisgevoel van de Belg, de impact van de crisis en het ontstaan van nieuwe vormen van samenwonen. We leerden onder andere het verband tussen ‘gelukkig zijn’ en een goed thuisgevoel, wat ons alleen nog sterkt in de overtuiging om van het cohousingproject een echte thuis te maken!
 
De tweede spreker was Jean-François van den Abeele van het landschapsbureau Fris in het Landschap. Dit bureau ontwierp samen met Grontmij de Clementwijk². Jean-François heeft het concept van de wijk gepresenteerd en kon ons alvast warm maken met referentiefoto’s van andere projecten van Fris in het Landschap en met sfeerbeelden uit Freiburg.
 
Na deze lezing werden het publiek uitgenodigd voor een bezoek aan de werf van de Clementwijk². Dit bezoek was echter slechts voor de moedigsten weggelegd, want de weergoden waren ons niet gunstig gezind. Het werd dus een spoed-rondleiding, waarbij we al verschillende landschapselementen uit de plannen van Fris in het Landschap konden herkennen.
 
Tenslotte stelden onze architecten zichzelf voor. Bart VandenDriessche kwam in naam van Blaf-Architecten uit Lokeren en Bart Cobbaert representeerde Denc!studio uit Gent. Ze toonden ons een greep uit hun realisaties en gaven een korte geschiedenis van de passiefbouw in België. Zo ronden we deze dag af, waarbij we meer dan 60 bezoekers hebben kunnen inspireren.
 
We kijken alvast uit naar een van de volgende edities waarop we ons thuisgevoel kunnen delen met de bezoekers aan onze woningen in de Clementwijk².  
Cohousing Waaslandstand aan inkom van de academie.
Geboeid publiek tijdens de lezing van Denc! studio.
Bezoek aan de werf van de Clementwijk² in extreem regenweer.

Terug naar nieuwsberichten