Cohousingweekend in Kluisbergen [09-12-'13]

Voor de 2e maal hebben we met z’n allen een weekend doorgebracht ver van ons vertrouwde Waasland. Deze keer trokken we naar Kluisbergen, waar we konden genieten van de uitstekende accommodatie van de Flandrienhoeve.

Met 18 volwassenen en 13 kinderen verzamelden we vrijdag 29 november in onze verblijfplaats en nadat alle gezinnen druppelsgewijs kwamen binnengewandeld konden we voor het eerst dit weekend proeven van de uitstekende kookkunsten van onze cohousingkoks. Zij verwenden ons met hun talrijke soorten pasta’s. En nadat het jong geweld hun bedjes hadden opgezocht konden de volwassenen zich uitleven met de gezelschapsspellekes tot diep in de nacht.

De volgende ochtend bleek de Sint al een vervroegd bezoekje gebracht te hebben… Onze kindjes moet wel héél erg braaf geweest zijn! En na een uitgebreid ontbijt brak het eerste deel van het juridische tweeluik aan dat tijdens dit weekend ter sprake zou komen. Het intern regelement werd goedgekeurd en zo werd het al snel middag.

Tijd voor alweer een heerlijke maaltijd, met deze keer keuze tussen Pastinaaksoep van Mieke of Courgettesoep van Evelyn. Soep genoeg om aan te sterken voor een wandeling in de Vlaamse Ardennen. Eindelijk wat frisse lucht tijdens een stralend herfstweekend! Voor het diner werd er gezamenlijk ge-co-okt en kregen we als aperitief een Poolse lekkernij: toast met haring en ajuin. Het avondmaal bestond uit wraps met voor elk wat wils. Handig!

Het avondprogramma werd lang geheim gehouden door Jacob en Evelyn, maar uiteindelijk lieten ze toch in hun kaarten kijken en werden we in een laddercompetitie gesmeten. Met halverwege tijd voor een pittige discussie, waarna Annie een reuzenzet deed door de leider in de laddercompetitie Wim te verslagen met blad-steen-schaar! Eind goed al goed en zo werd voor iedereen stilaan de nacht ingezet.

Zondag was het opnieuw vroeg dag en dat werd gevoeld! Traag maar zeker kwam iedereen op gang om zo de Bijzondere Algemene Vergadering aan te vatten. Zo worstelden we door deze zware materie en werd het juridisch hoofdstuk dit weekend afgesloten. Met enkele knotsgekke groepsfoto’s werd het weekend beëindigd en trok iedereen weer huiswaarts.

Gezelschapsspelen tot diep in de nacht.
Hoor wie klopt daar kindjes?
Wandeling in de mooie Vlaamse Ardennen.
Wrap er maar wat tussen...

Terug naar nieuwsberichten