Cohesieweekend in Vollezele [24-04-'14]

Het voorbije weekend zijn we er voor de 3e keer op uit getrokken met onze cohousingbende. Ditmaal deden we het Pajottenland aan, meer bepaald Vollezele. Het werd een heerlijk ontspannen weekend, waarbij we ons graag hebben laten verwennen door de prima koks van de Carrousel en de 4 babysitters van dienst, die tijdens de activiteiten onze kroost onder hun hoede namen.

Vrijdagavond kwamen alle deelnemers druppelsgewijs de Carrousel binnen. Er werd geïnstalleerd, gegeten en toen de kleinsten  naar dromenland waren, werden de gezelschapsspelen bovengehaald en deden de plaatselijke Paashazen van dienst hun werk.

Zaterdag was iedereen op tijd op post voor het ontbijt. De babysitters kwamen toe en ook Johan kwam de groep vervoegen. Na het ontbijt werd de polyvalente zaal heringericht voor de eerste visie-activiteit. Er werd nagedacht en gebrainstormd rond 3 kernvragen, waarna er een kort groepsgesprek op gang kwam. Deze korte maar krachtige activiteit gaf alvast de aanzet voor een boeiend vervolg.

Tijd dan voor de aflossing van de babysitters. De voetbal werd bovengehaald en een match vrouwen vs. mannen drong zich op. De vrouwen moesten het onderspit delven, maar broedden reeds op wraak. Na deze inspanning kon er terug energie worden opgedaan met lekkere spaghetti.

De allerkleinsten werden gewekt, want we zouden de mooie streek te voet gaan verkennen. Alle creatieve draagvormen voor baby’s en kleuters werden toegepast zodat iedereen mee kon genieten van al dat natuurschoon. Na een tijdje werd de groep gesplitst en konden de kleinsten via een binnenweg terug naar de Carrousel. We kwamen ongeveer tegelijk terug aan en kregen onmiddellijk een vieruurtje.

Om de tijd tot aan het avondmaal te vullen werd er geslapen, gekubbt en in alle discretie nog wat financiële toetsen afgewerkt.

De buikjes werden weer flink rond gegeten en opnieuw werd de ruimte herschikt. Ditmaal om te quizzen. De ‘grote’ kinderen mochten ook deelnemen en werden vooral ingeschakeld bij de praktische opdrachten, waarbij ze het er prima van af brachten. Deze proeven bepaalden uiteindelijk de uitslag van de quiz, die nipt werd gewonnen door de ploeg die zich ‘de plattelandsklassen’ had genoemd. Met een heleboel praktische proeven in onze maag, zochten we ons bed weer op.

Zondag was de grote dag voor onze mini-cohousers. Na het ontbijt kon de zoektocht naar de felbegeerde paaseieren beginnen. De klokken hadden hun best gedaan, maar uiteindelijk werden alle eieren buit gemaakt en eerlijk verdeeld onder de groep.

Iets later ontvingen we Philip en Marieke die alle gezinnen zouden komen interviewen voor een levensechte videoreportage. Terwijl elke woonunit beurtelings naar de ‘set’ ging, maakten we binnen twee moodboards voor de tuin en het paviljoen. De posters plakten in een mum van tijd vol dromen en creatieve ideeën, waarvan er hopelijk een heleboel gerealiseerd zullen worden.

’s Middags konden we genieten van frietjes. Nadat de laatste hand gelegd werd aan de opnames, werd er hier en daar wat opgeruimd en ingepakt om stilaan terug huiswaarts te keren. Er werd genoten van een afsluitend vieruurtje en dan was het afscheid aangebroken.

Zo werd een heerlijk weekend afgesloten, waarbij we vooral genoten hebben. Van elkaars gezelschap, van het prachtige weer, van de prima accommodatie en van onze droom die weldra werkelijkheid wordt.

In groep werken aan onze visie.
Na het denkwerk ontspanning voor groot en klein.
Aan tafel!
Genieten van de weide natuur.
Leuke quiz met amusante doe-opdrachten.
Cohousingkindjes op paaseierenjacht
Op de set van Cohousing Waasland

Terug naar nieuwsberichten