Nieuws‎ > ‎

Cohesieweekend Koksijde

Van 14 tot 16 november trokken we voor ons vierde ‘cohesieweekend’ naar de kust. Nadat we op vrijdagavond allemaal ons plekje hadden gevonden in één van de vele kamers van de Midwester, mochten we onze voeten onder tafel steken voor een lekkere maaltijd. We kozen voor een formule waarbij we zelf niet moesten koken, waardoor de culinaire talenten uit onze groep toch ook een wat rustiger weekend konden beleven. Zoals gewoonlijk startten we ons weekend met een ontspannen vrijdagavond, met gezelschapsspelen, een biertje, een babbeltje, … Enkelen kozen ervoor om nog even uit te waaien op het strand of een stukje op de dijk te wandelen. 

Zaterdag mochten we onze architecten verwelkomen, die ons in een interactieve sessie een aantal site-ideeën voorstelden. Het gaf heel wat stof tot nadenken en discussiëren, wat we later op de dag dan ook hebben gedaan. Met de uitkomst van die groepsgesprekken kwamen we weer een stap dichter bij de concrete invulling van ons project. Tijdens een stevige wandeling langs de Koksijdse duinen kon alles even bezinken.

Zondag bespraken we onze visietekst, waarvoor inspiratie werd gehaald uit verschillende activiteiten van de voorbije maanden. Die tekst moet uiteindelijk verwoorden waar we als groep voor staan en welke principes er aan de grondslag liggen van ons samenleven als buren. En natuurlijk maakten we  ook tijd voor een nieuwe groepsfoto!


Het was weer plezant, we leerden elkaar weer wat beter kennen, en ons project kreeg weer wat concreter vorm… in maart doen we het met veel plezier nog eens over!