Nieuws‎ > ‎

Cohousing Waasland op de 'Dag van de architectuur'

Een bouwcultuur gebaseerd op de consumptie van ruimte wordt onhoudbaar. Daarom koos men 'Bloeiende Landschappen' als thema voor de dag van de architectuur editie 2013. De organisatoren van deze dag gingen op zoek naar projecten die op hun manier proberen de trend te keren door meer te doen met minder ruimte.
 
Geen wonder dat ze hierdoor terecht kwamen bij ons, Cohousing Waasland! Door onder andere het delen van een gezamenlijke tuin besparen we heel wat kostbare ruimte.
 
We ontvingen de uitnodiging tot deelname aan de dag van de architectuur dus met open armen.
We willen deze dag zo informatief en tegelijk ook boeiend houden. Daarom nodigen we drie gastsprekers uit die elk op hun eigen manier een steentje hebben bijgedragen aan duurzaam bouwen en wonen.
 
Hieronder een overzicht van onze gastsprekers.
 
Uur: 11u00
 
Spreker: iliv
 
Omschrijving: Iliv is het kenniscentrum over het belang van een thuis. Zij hebben dit jaar hun tweede editie van het trendrapport gepubliceerd en komen de trends rond het leven thuis en in de buurt toelichten. 

Uur: 13u30
 
 
Omschrijving: Fris in het Landschap is een bureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw waarin verschillende disciplines elkaar vinden en versterken. Zij hebben samen met Grontmij het ontwerp gemaakt van de duurzame woonuitbreiding van de Clementwijk.  
 

Uur: 15u00
 
 
Omschrijving: Blaf architecten en Denc! studio zijn de architecten die onze droom op papier zullen zetten. Het zijn 2 jonge bureau's met een mooi portfolio. Ze zetten sterk in op passiefbouw en komen hierrond een presentatie geven.
 
 
  Gekoppeld aan deze lezingen stellen we onszelf en ons cohousingproject telkens voor.
 

 Praktisch

  • thema's: Passief bouwen, nieuwe samenlevingsvormen en duurzame stadsontwikkeling 
  • adres: Stedelijke Academie, Richard van Britsomstraat 21, Sint-Niklaas  bekijk op kaart
  • parking: gratis parkeren naast de Collegestraat (parking Schouwburgplein)
  • toegangsprijs: gratis
  • reserveren: nee

Meer informatie


Terug naar nieuwsberichten